Reuven Rivlin, preşedintele Israelului, pledează pentru negocieri directe cu liderii palestinieni

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a pledat marţi pentru relansarea negocierilor directe cu Autoritatea Palestiniană, în contextul planului de pace elaborat de Administraţia Donald Trump.

"În contextul în care continuăm să ne confruntăm cu ameninţări din partea Iranului şi a grupărilor afiliate, inclusiv a organizaţiilor teroriste din Fâşia Gaza, observăm şi oportunităţile şi provocările din viitor. Viziunea de pace prezentată săptămâna trecută de preşedintele Trump recunoaşte nevoile Israelului de a menţine responsabilităţile în materie de securitate pentru toate zonele situate la vest de Râul Iordan. Israelul trebuie să fie pregătit permanent să se apere singur", a declarat Reuven Rivlin, citat de site-ul Ynetnews.com.

"Cu toate acestea, chiar dacă nu vom face niciodată compromisuri referitoare la siguranţa cetăţenilor noştri, cred că o viziune de pace cu vecinii noştri palestinieni este una realistă. Israelienii şi palestinienii nu sunt condamnaţi să locuiască împreună, ci destinul nostru este de a trăi împreună. Sper că ambele părţi vor profita de această oportunitate pentru a relansa negocierile directe", a subliniat Reuven Rivlin citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel