Renate Weber cere reformarea instituţiilor publice radio-tv

 Europarlamentarul liberal,  Renate Weber, este de părere că  instituţiile publice de radio-tv trebuie reformate. Aceasta spune  că iniţiativa legislativă prin care taxa radio-tv să fie plătită doar de cetăţenii României care optează pentru serviciul public de televiziune şi radiodifuziune este mai degrabă una populistă.

"Taxe privind susţinerea prin colectare directă de la contribuabili există peste tot. Nu cred că eliminarea lor ar fi o soluţia. Poţi să ai o dezbatere şi să vezi care e într-adevăr proporţia (n.r. acestei taxe). Poţi să ai o dezbatere privind modul de reformare a acestor instituţii media audiovizuale publice (...) Din punct de vedere economic activitatea radiourilor şi televiziunilor publice se decurge foarte greu, iar PE a acceptat că Guvernele au obligaţia de a le susţine pentru că joacă un anume rol în informarea corectă şi în educare", a spus Weber, miercuri, la Parlament, într-o conferinţă de presă.

Ea susţine că trebuie să existe, la nivelul societăţii, dezbateri despre modul în care sunt conduse aceste instituţii publice.

"La noi totul e foarte mult politizat, şi de aici în permanenţă şi suspiciunile şi consumăm multă energie în loc să ne uităm la lucrurile importante. (...) Vreau un pluralism clar al presei. Vreau transparenţă totală în ceea ce priveşte finanţarea".

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat tacit, pe 1 aprilie, un proiect de lege care prevede că taxa radio-tv va fi plătită doar de cetăţenii României care optează pentru serviciul public de televiziune şi radiodifuziune.

Citește și: Proiectul prin care taxa TV nu mai este obligatorie, adoptat tacit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel