EXCLUSIV  Regionalizare, obstacol major. Dumitru Sandu: Îmi asum tot ce zic! I-am văzut!

Roxana Neagu / 02 aug 2018 / 00:33 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Regionalizarea României a fost blocată de liderii politici din teritoriu. Sociologul Dumitru Sandu face dezvăluiri fulminante. 

Sociologul Dumitru Sandu a fost autorul propunerii de regionalizare a României. El a reprezentat grupului academic înființat de Liviu Dragnea pentru a desena harta regiunilor administrative. 

”Obstacolul major, ca să simplificăm, nu e vreme de detalii, aici e interpretarea mea, a venit de la o parte din președinții de Consilii Județene. Ziceau ”Ce vin oamenii ăștia de la București să ne învețe pe noi? Dobrogea e Dobrogea de când e ea”, au luat în brațe o politizare urâtă, nu discut cu nuanțe. Au luat în brațe patriotismul local regional. Au existat președinți de CJ- îmi asum tot ce zic public - care au intuit că apare un mecanism de control. În România, merg foarte greu politicile care nu aduc voturi, voturile vin prin președinții de Consilii Județene, i-am văzut!” a dezvăluit Dumitru Sandu. 

”După ce au început să apară presiunile de la județe, grupuri de putere, ne-am trezit în toamnă, spre stupoarea mea, că au început să apară în presă- sunt și acum- variante de regionalizare alternative la ce am propus noi.” a mai subliniat sociologul care a desenat harta regiunilor, bazată pe studii și analize complexe. 

Vezi afirmațiile complete în video de mai jos: 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25