Referendum. Regizorul Cristi Puiu: Votez DA! Am multe păcate

Regizorul Cristi Puiu
Regizorul Cristi Puiu

Regizorul Cristi Puiu a publicat o scrisoare prin care a spus că va merge la referendumul pentru redefinirea familiei și va vota DA, adică pentru definirea căsătoriei în Constituție.

Reacția sa vine după ce un colaborator a folosit o imagine a filmului ”Sieranevada" pentru a-i îndemna pe oameni să boicoteze referendumul. ”În familia noastră iubirea NU se votează! Nu mergeți la referendum", suna apelul lui Cătălin Anchidin.

”După cum știți, în 2016 ieșea pe ecrane filmul meu, Sieranevada, un film a cărui acțiune e compusă din fel de fel de fragmente decupate din istoria unei familii și al cărui centru de greutate cade pe trădare, răul pe care l-am identificat atunci ca fiind principalul responsabil de suferința tuturor celor care aleg să își întemeieze o familie. Ieri, îmi spune soția mea, a fost publicat un statement al lui Cătălin Anchidin pe pagina de Facebook a filmului Sieranevada, folosindu-se de o imagine apărută pe afișul francez. Cătălin s-a ocupat de lansarea și promovarea filmului în România și, din câte îmi amintesc, i-a plăcut filmul. Cred în continuare că doar entuziasmul l-a determinat să se folosească de această imagine fără a ne cere, în prealabil, permisiunea și nu cred că ar putea fi vorba de una dintre acele manevre ale neomarxiștilor prin care aceștia ar căuta să îmi sucească mâna la spate, punându-mă în fața unui fapt împlinit, și, folosindu-se de numele meu, să alimenteze prezentul boicot, cum îmi sugera un prieten mai instruit în ale politicii", a scris Cristi Puiu.

”Pentru a alunga orice fel de suspiciune cu privire la poziția mea față de acest referendum și conștient fiind de forța tămăduitoare a adevărului și de implicațiile sumbre ale rostirii acestuia, vă adresez următoarele: voi merge la referendum și voi vota DA. O fac pentru că așa mi-o cere conștiința. Aceeași conștiință care mi-a cerut să fac filmele pe care le-am făcut, aceeași conștiință care mă mustră pentru toate păcatele mele. Și păcate am multe. Prin urmare, vă îndemn pe toți să vă urmați vocea conștiinței și să alegeți după cum vă dictează aceasta", a mai notat regizorul.

Iată scrisoare în integralitate:

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel