Reacția Guvernului după acuzațiile aduse ministrului Educației

Premierul Dacian Cioloș a discutat marți cu ministrul Educației, Mircea Dumitru, și a primit asigurări că acesta nu a avut relații de colaborare cu fosta Securitate și nici nu a făcut acte de poliție politică, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu. Guvernul consideră că CNSAS are datoria de a clarifica rapid informațiile apărute în presă referitoare la Mircea Dumitru pentru a nu exista îndoieli asupra moralității acestuia, a precizat Iolu, potrivit Agerpres.

 

"Guvernul nu a primit nicio informare oficială din partea CNSAS despre modificări sau elemente noi care să ducă la invalidarea deciziei din 2007. Considerăm că este de datoria CNSAS să clarifice în cel mai scurt timp posibil informațiile apărute în presă pe acest subiect, pentru a nu exista nicio umbră de îndoială cu privire la moralitatea domnului ministru al Educației", afirmă Iolu, într-o declarație remisă presei.

El mai spune că "integritatea rămâne valoarea esențială" la care se raportează Guvernul Cioloș, "înțelegând aici și faptul că niciunul dintre miniștri nu a colaborat și nici nu a fost agent al fostei Securități".

Iolu amintește că, prin decizia din 2007, Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) (...) "precizează clar faptul că domnul Mircea Dumitru nu a fost agent/ colaborator al poliției politice comuniste".

"Decizia a fost dată înainte ca Mircea Dumitru să fie numit prorector, iar ulterior rector", mai spune Iolu.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, este acuzat că ar fi fost colaborator al Securității, în urma verificărilor efectuate de CNSAS. Ministrul Dumitru a declarat că îi va acționa în instanță pe cei care au lansat aceste acuzații false. 

Citește și: Ministru acuzat pe nedrept, reacție DURĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel