Război în Etiopia. Premierul țării vorbește din prima linie de luptă împotriva forțelor din Tigray / VIDEO

Război în Etiopia. Premierul țării vorbește din prima linie de luptă împotriva forțelor din Tigray  /  Sursă foto: Captură Facebook
Război în Etiopia. Premierul țării vorbește din prima linie de luptă împotriva forțelor din Tigray / Sursă foto: Captură Facebook

Premierul Etiopiei se află în prima linie a frontului împotriva forțelor din Tigray.

Premierul Etiopiei Abiy Ahmed a promis victoria, în ceea ce presa afiliată statului a declarat că a fost primul său mesaj după ce s-a îndreptat în prima linie a frontului, săptămâna aceasta, pentru a conduce trupele guvernamentale în războiul de un an împotriva forțelor din regiunea de nord Tigray.

Presa de stat a raportat miercuri că Abiy a ajuns pe frontul de luptă pentru a conduce o contraofensivă împotriva forțelor Tigray, predând sarcinile regulate adjunctului său (citește AICI).

Într-un videoclip apărut vineri, câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace 2019 apare alături de personalul militar în timp ce patrulează în uniforme militare.

„Nu vom ceda până nu îngropăm inamicul”, a spus Abiy într-o declarație înregistrată, adăugând că moralul armatei este ridicat.

„Ceea ce vrem să vedem este o Etiopie care să sprijine sacrificiile noastre, fie să fim etiopieni, fie să fim Etiopia”, a adăugat el.

El a adăugat că armata a asigurat controlul asupra Kassagita și plănuiește să recucerească districtul Chifra și orașul Burka din regiunea Afar, care este vecină cu Tigray.

„Inamicul nu are capacitatea de a concura cu noi, vom câștiga”, a spus premierul.

Imaginile au fost publicate după ce guvernul a emis un nou ordin care vizează restricționarea reportajelor media despre război, interzicând schimbul de informații neoficiale despre „mișcări legate de armată, rezultate și situații pe frontul de luptă”.

Războiul a început în urmă cu un an

După luni de tensiune, Abiy a trimis trupe în Tigray în noiembrie 2020, pentru a îndepărta partidul de guvernare din regiune, Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF). TPLF a dominat guvernul federal timp de aproape trei decenii, până când Abiy a preluat mandatul de premier, în 2018.

Premierul a promis o victorie rapidă, iar forțele guvernamentale au capturat capitala Tigray, Mekelle, la sfârșitul lunii noiembrie 2020. Totuși, până în iunie 2021, forțele din Tigray au reluat cea mai mare parte a regiunii și au câștigat teren în regiunile vecine Amhara și Afar.

Forțele din Tigray au raportat recent câștiguri teritoriale majore, susținând în această săptămână că au ocupat un oraș la doar 220 km (135 mile) de capitala Addis Abeba. O mare parte din nordul Etiopiei se află într-o întrerupere a comunicațiilor, iar accesul jurnaliştilor este sever restricționat, ceea ce face ca informațiile de pe câmpul de luptă să fie dificil de verificat.

Cu toate acestea, alarma internațională cu privire la escaladarea conflictului s-a adâncit, țările străine îndemnându-și cetățenii să plece, deoarece încercările de mediere ale Națiunilor Unite și ale Statelor Unite nu au dat până acum niciun rezultat, scrie AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel