Urmărește emisiunea live


Rafael Nadal, afectat de un sindrom puțin cunoscut. Ce știm despre boala de picioare de care suferă

O boală degenerativă foarte dureroasă despre care, însă, încă se cunosc foarte puţine: este sindromul care l-a oprit recent pe Nadal, punându-i în pericol participarea la Roland Garros.

O boală subtilă, cu cauze necunoscute, care nu dă simptome: este sindromul Müller-Weiss, cel care l-a oprit pe Rafael Nadal la turneul de la Roma şi care l-ar putea costa turneul său favorit, Roland Garros, programat să înceapă duminică, la Paris.

„Este o patologie atât de rară, încât până şi literatura este foarte rară”, explică dr. Umberto Alfieri Montrasio, şeful unităţii de specialitate picior şi gleznă a Institutului de Ortopedie IRCSS Galeazzi din Milano. „Uneori, este confundată cu o fractură”, apreciază specialistul.

Sindromul Müller-Weiss este o boală particulară: „Ce se ştie este că, în general, sexul feminin este mai afectat, cu o incidenţă de 70%, conform puţinelor studii efectuate până în prezent. Vârsta medie de debut a sindromului Müller-Weiss este în jur de 45 de ani”. Din acest motiv, cazul lui Nadal este si mai deosebit, având în vedere sexul masculin şi vârsta sa fragedă (n-are încă 40 de ani).

Această patologie este subtilă, nu dă simptome: atunci când se simt durerea şi dificultăţi de mişcare, este prea târziu. Uneori, este însoţită de o umflătură în interiorul mijlocului piciorului. O altă asociere este cea cu durerea de genunchi: „De asemenea, în acest caz nu cunoaştem tipul de asociere dintre durerea de genunchi şi sindromul Müller-Weiss, dar s-a observat că unii pacienţi au avut dureri la genunchi, probabil legate de susţinerea incorectă a piciorului”.

Terapia pentru Müller-Weiss presupune utilizarea diferitelor dispozitive: „Orteze, încălţăminte potrivită, branţuri ortopedice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel