Putin, pretendent al Premiului Nobel pentru Pace

Putin
Putin

 Parlamentari și activiști ruși consideră că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este cel mai îndreptățit să primească anul acesta Premiul Nobel pentru Pace, ca recunoaștere a eforturilor depuse pentru oprirea războiului din Siria.

Deputatul Iosif Kobzon, citat de agenția Ria Novosti, crede că Putin merită să primească anul acesta Premiul Nobel mai mult decât merita președintele SUA, Barack Obama, în 2009. El argumentează că liderul de la Kremlin, spre deosebire de omologul său american, a încercat să împiedice escaladarea războiului civil din Siria.

Vicepreședintele Academiei Internaționale a Unității și Cooperării Spirituale, Beslan Kobakhiya, l-a descris pe Putin drept ”persoana anului”, arătând că acesta și-a demonstrat angajamentul pentru pacea mondială prin exemplul personal.

Academia a precizat că scrisoarea de nominalizare a lui Putin pentru această distincție a fost primită de Comitetul Premiului Nobel pe 20 septembrie. Reprezentanții academiei spun că nu l-au consultat pe Putin cu privire la această idee, dar unul dintre oamenii loiali ai președintelui, Kobzon, crede că liderul de la Kremlin ar refuza să facă aprecieri pentru că este foarte umil.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel