Putin, după ce Rusia a fost lovită în plin de sancțiuni: Suntem deschiși să lucrăm cu toți partenerii străini care doresc acest lucru

Putin, după ce Rusia a fost lovită în plin de sancțiuni: Suntem deschiși să lucrăm cu toți partenerii străini care doresc acest lucru / Foto: Kremlin.ru
Putin, după ce Rusia a fost lovită în plin de sancțiuni: Suntem deschiși să lucrăm cu toți partenerii străini care doresc acest lucru / Foto: Kremlin.ru

Putin a spus că Rusia nu se va închide față de nimeni și că va accepta să colaboreze cu toate țările care își doresc acest lucru, după ce țara sa a fost lovită de sancțiuni dure.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că Rusia nu se va ascunde de nimeni și este gata să lucreze cu acei parteneri străini care doresc acest lucru, după ce UE și SUA au impus țării sancțiuni dure care afectează economia Rusiei. 

VEZI ȘI: UE aplică Rusiei o a patra rundă de sancțiuni care vizează oligarhi și politicieni

"Noi înșine nu ne vom închide de nimeni. Suntem deschiși să lucrăm cu toți partenerii noștri străini care doresc acest lucru", a spus Putin în timpul unei întâlniri cu membrii guvernului rus joi, scrie Interfax.

Șeful statului a cerut protecția drepturilor acelor investitori străini care nu urmează să părăsească Rusia.

„Drepturile investitorilor și colegilor noștri străini care rămân și lucrează în Rusia trebuie protejate în mod fiabil. Cer guvernului să nu piardă din vedere acest lucru”, a spus Putin.

Companiile care se retrag din Rusia, tratate diferit

Potrivit acestuia, acele companii care au decis să-și închidă activitățile în Rusia ar trebui tratate diferit.

"Cei care urmează să-și închidă unitățile de producție trebuie, să se acționeze decisiv aici și să nu se permită în niciun caz careva daune furnizorilor locali ruși de materiale componente. Este necesar, așa cum a sugerat șeful guvernului, să se introducă management extern și apoi să se transfere aceste întreprinderi celor care vor să muncească”, a mai spus Putin. Potrivit acestuia, „există suficiente instrumente legale, de piață, nu este nevoie să se permită orice arbitrar”.

VEZI ȘI: Rușii își vor lua adio de la proprietățile deținute în Ucraina. Zelensky a semnat o lege privind confiscarea forțată

Putin spune că resursele energetice din țările occidentale devin din ce în ce mai scumpe din cauza propriilor greșeli

Creșterea prețurilor la energie în țările occidentale, inclusiv în Statele Unite, este cauzată de calculele greșite ale conducerii acestor țări, și nu de acțiunile Rusiei, a spus președintele rus Vladimir Putin.

„În ceea ce privește acele țări care fac pași neprietenoși față de țara noastră, în economie, știm bine că își cheamă cetățenii să-și strângă cureaua, să se îmbrace mai cald și, în general, să pună în evidență sancțiunile pe care ni le impun ca motiv pentru înrăutăţirea situaţiei lor. Totul pare foarte ciudat, mai ales că ne îndeplinim toate obligaţiile.", a spus Putin.

"Prețurile acolo cresc, dar nu din vina noastră. Acesta este rezultatul propriilor lor calcule greșite, nu au ce să ne reproșeze nouă.", a subliniat Putin.

"Același lucru este valabil și pentru creșterea prețurilor la petrol și produse petroliere în Statele Unite. Ei au anunțat că închid importul de petrol rusesc pe piața americană. Prețurile acolo sunt mari, inflația este fără precedent, probabil a atins maxime istorice. Ei încearcă să dea vina pe noi pentru rezultatele propriilor greșeli.”, a continuat președintele rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel