UE aplică Rusiei o a patra rundă de sancțiuni care vizează oligarhi și politicieni

Uniunea Europeană a aprobat o a patra rundă de sancțiuni împotriva Rusiei.

Uniunea Europeană (UE) a aprobat o a patra rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, după invazia din Ucraina, care include alți 160 de oligarhi, politicieni ruși și trei bănci din Belarus, a declarat, miercuri, 9 martie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Strângem și mai mult plasa de sancțiuni ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei", a transmis von der Leyen pe Twitter.

Președinția franceză pentru Consiliul Uniunii Europene a declarat, de asemenea, pe Twitter, că ambasadorii UE au aprobat „noi sancțiuni care vizează lideri și oligarhi ruși și membri ai familiilor lor implicați în agresiunea rusă împotriva Ucrainei".

„În special, măsurile specifice aprobate exclud trei bănci belaruse din sistemul SWIFT. Ele clarifică problema criptomonedelor și adaugă la lista de bunuri și materiale care nu pot fi exportate", a continuat președinția franceză, notează Mediafax. Mai multe detalii vor fi prezentate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în cursul zilei de miercuri.

Citește și / Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă: România este o țară sigură

România este o țară sigură, în care cetățenii ei și alți cetățeni care aleg să se adăpostească aici au parte de garanții de siguranță, a spus, miercuri după-amiază, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Aliații noștri din cadrul NATO sunt alături de noi. Am văzut acest lucru inclusiv zilele trecute, atunci când președintele României, prim-ministrul au vizitat, alături de ministrul Apărării din Franța, baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de sutele de militari din Alianţa Nord-Atlantică veniți să contribuie prin prezența lor la certitudinea oferită de garanția de securitate pe care orice stat membru NATO o are. Așadar, România este o țară sigură, este o țară în care cetățenii săi ori alți cetățeni care aleg - cum este cazul celor ucraineni - să se adăpostească în această perioadă dificilă poate să ofere garanții de siguranță atât pentru oameni, cât și pentru mediul de afaceri și pentru tot ecosistemul economic”, a spus Dan Cărbunaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel