Proteste Franța. Chirieac: Nu vă doriți asemenea lucruri

Proteste Franta
Proteste Franta

Este haos pe străzile din Paris. Protestele francezilor au degenerat, iar la această oră sunt lupte de stradă. Contactat telefonic de România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a oferit câteva explicații.

"Este regretabil, păcat că în Paris, orașul lumină, se întâmplă astfel de lucruri. Orice aș spune, acest punct de vedere nu este un lucru pe care să și-l dorească cineva. Dar asta este situația. Nu avem ce face. Așa se procedează, se pare, și în țările democratice. Cu tunuri de apă, gaze lacrimogene. Nu vă doriți asemenea lucruri, dar asta e situația. Iată că democrația liberal occidentală permite, în caz de manifestări violente, o astfel de reacție a autorităților. Violența nu va rezolva nimic, și asta este clar că nu va rezolva nimic. Macron va rămâne la fel de inpopular, iar prețul la benzină o să scadă pe termen foarte scurt. Mai mult nu se va întâmpla. Iar eu îmi doresc din tot sufletul ca imaginile din Franța să nu fie avanpremieră de la 1 decembrie din România", a spus analistul politic Bogdan Chirieac. 

Protest Franța, cauze

Inițial s-a vorbit despre un protest la care se spera la un "aflux feminist" pe străzi pentru a spune "stop violenţelor sexiste şi sexuale", la un an după valul #MeToo, informează AFP. 

Numai că protestul ar fi fost deturnat de "vestele galbene", care protestează violent față de creșterea prețurilor la carburanți. Jandarmii intervin cu tunuri cu apă și cu gaze lacrimogene.

Manifestaţii sunt prevăzute să aibă loc în circa 50 de oraşe franceze, printre care și Paris. Doar în capitala Franței era de asemenea prevăzută o acţiune a "vestelor galbene" ce se opun majorării taxelor la carburanţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel