Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl: Tricolorul este mândria neamului românesc

[] []

26 iun 2019 / 11:46
Salveaza PDF Comentarii

Autorităţile locale şi judeţene au organizat, miercuri, în faţa Instituţiei Prefectului Vaslui, o ceremonie militar-religioasă, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional.

"Drapelul simbolizează unitatea poporului român şi lupta pentru independenţă şi ne reprezintă ca naţie. Tricolorul este mândria neamului românesc, a urmat ostaşii în luptă, a fost arborat pe instituţiile statului, pe casele românilor, dar cred că cel mai frumos lucru este atunci când se înalţă în cinstea poporului român cu diferite ocazii, aşa cum se înalţă astăzi şi va flutura plin de simbol pentru toţi noi toţi. Ne-am adunat astăzi (miercuri n.r.) să cinstim drapelul, e datoria noastră să-l purtăm în suflet şi eu, în calitate de reprezentant al comunităţii, îl port de fiecare dată cu mândrie", a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, a binecuvântat steagul României, iar reprezentanţii Primăriei municipiului Vaslui, ai Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean şi ai Garnizoanei Vaslui au sărutat, pe rând drapelul, înainte ca acesta să fie înălţat pe catarg.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25