Primarii vor primi stimulente suplimentare. Ce trebuie să facă

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a transmis, luni, că există discuții cu Comisia Europeană în ceea ce privește mecanismul de stimulare a primarilor care realizează proiecte din fonduri europene. Acesta ar putea fi aplicat începând cu 1 ianuarie 2014, iar sprijinul ar urmă să fie alcătuit din fonduri UE.

Eugen Teodorovici a fost întrebat în ce stadiu se află discuţia legată de stimulentele care ar putea fi acordate aleşilor locali care desfăşoară proiecte finanţate din fonduri europene.

"Trebuie să vorbim şi cu Comisia Europeană, pentru a vedea exact care este mecanismul care să poată permite o astfel de finanţare pentru primari, pentru că se va merge pentru acei primari care au fonduri europene, ca să stimulăm atragerea de proiecte europene la nivel de comunităţi locale şi probabil că se va face o raportare la ceea ce există ca şi bază salarială astăzi. Cam ăsta e în mare mecanismul. Problema este să fie de Comisia Europeană acceptat", a răspuns ministrul Fondurilor Europene, citat de Mediafax.

Câți bani vor primi primarii

El a fost întrebat despre ce sumă ar putea fi vorba şi despre eventualul impact asupra bugetului: "Aceasta este o chestie care se adaugă din bani europeni la ceea ce există astăzi, nu e un efort pe bugetul de stat".

"Poate să fie din următorul cadru financiar. Ideea e să avem un asemenea mecanism agreat de cei de la Comisia Europeană, să se dea într-adevăr un stimulent. Discutăm cu Comisia Europeană anul ăsta să stabilim ca de la 1 ianuarie să fie permisă o astfel de abordare", a adăugat Eugen Teodorovici.

El a subliniatat că simulentul nu va atinge un cuantum egal cu salariul aleşilor locali.

"Este mai mult moral sau un factor psihologic, faptul că stimulezi personalul respectiv", a conchis membrul Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel