Preşedinţi de CJ, aleşi prin vot. Preşedintele CJ Brăila: Decizie cu dublu tăiş

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, consideră că OUG prin care preşedinţilor de CJ vor fi aleşi prin vot uninominal este o măsură cu dublu tăiş. 

'Eu nu am fost unul dintre semnatarii Uniunii Consiliilor Judeţene pentru votul uninominal la preşedinţia CJ, sub nicio formă. Eu spun că este o decizie cu dublu tăiş', a declarat Chiriac, în conferinţă de presă.

Şeful CJ Brăila a mai spus că el este adeptul lucrului în echipă, fiindcă 'degeaba preşedintele CJ va fi ales uninominal, dacă în spatele lui n-are o echipă competitivă'. 'Chiar dacă este ales din rândul consilierilor, chiar dacă este ales uninominal, fără să aibă în spate o echipă care se gândeşte la binele locuitorilor judeţului Brăila, nu vom face absolut nimic. Eu mai cred că trebuie făcută o triere mult mai bună a calităţii oamenilor care vor intra în viitoarele consilii locale şi judeţene', a completat Chiriac.

Guvernul a aprobat, luna aceasta, un proiect de OUG care prevede modificarea modului de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene, ei urmând să fie aleşi, începând cu 2020, prin vot uninominal, revenindu-se astfel la modalitatea de alegere valabilă în perioada 2008-2016. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel