Premierul francez Edouard Philippe: Va fi foarte greu să se obţină sfârşitul operaţiunilor Turciei în Siria

Premierul francez Edouard Philippe a atras miercuri atenţia că obiectivul de a pune capăt operaţiunii militare pe care o desfăşoară Turcia în Siria va fi 'extrem de greu' de obţinut, relatează AFP.

'Obiectivul nostru este de a continua cu partenerii noştri din Uniunea Europeană toate iniţiativele posibile pentru a determina Turcia să pună capăt acestei operaţiuni', a reamintit şeful guvernului în faţa Senatului francez. 'Însă date fiind deciziile Turciei şi unilateralismul de care Turcia a dat dovadă, să nu ne ascundem: noi vom cere, condamna, îndemna, dar va fi dificil să obţinem mai mult', a adăugat el. Fix la o săptămână după declanşarea sa, ofensiva turcă împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG) a schimbat situaţia în nordul Siriei, noul epicentru al conflictului care face ravagii în această ţară din 2011.

Datorită unui acord cu forţele kurde, regimul lui Bashar al-Assad a revenit de fapt în regiuni pe care nu le mai controla de câţiva ani, iar Moscova a început să acopere golul lăsat de retragerea forţelor americane. Criticat puternic la Washington pentru că a părut că şi-a dat acordul pentru operaţiunea turcă, preşedintele american Donald Trump a cerut de atunci Ankarei să oprească ofensiva şi a aprobat sancţiuni împotriva Turciei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel