Premierul Dăncilă a venit la vot. Declarații

Scutaru Cristina / 06 oct 2018 / 08:46 Salveaza PDF Comentarii
Dăncilă
Descriere foto: Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a votat sâmbătă, la ora 08:47, la referendumul pentru redefinirea familiei.

'Consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei. Este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred', a declarat Dăncilă, după ce a votat la Liceul 'Jean Monnet' din Capitală. Ea a adăugat că această consultare a cetăţenilor reprezintă o expresie a democraţiei. 'Şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel sau altul', a punctat Dăncilă.

Şefa Executivului a precizat că a venit la vot de dimineaţă pentru că, ulterior, se va deplasa la Focşani unde va participa la un eveniment public.

'Am venit devreme pentru că plec spre Focşani. Este un eveniment la Focşani şi vreau să fiu prezentă şi la acest eveniment', a spus Viorica Dăncilă. Prim-ministrul a adăugat că a avut o discuţie şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care i-a confirmat că va fi şi el prezent la vot în cursul zilei de sâmbătă. 'Da, am vorbit cu domnul preşedinte Liviu Dragnea şi dânsul va veni să voteze, poate puţin mai târziu', a afirmat prim-ministrul. Viorica Dăncilă a venit la vot alături de soţul său Cristinel Dăncilă.

Întrebarea la care trebuie să răspundeți

Secţiile de votare s-au deschis sâmbătă, la ora 7,00, peste 18.000.000 de alegători fiind aşteptaţi la urne, până la ora 21,00, la referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Românii sunt chemaţi să răspundă cu 'Da' sau 'Nu' la întrebarea: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27