Potenţial pericol pe şosele. Piese auto posibil falsificate, descoperite de poliţie

Foto: Malte Luk - Pexels
Foto: Malte Luk - Pexels

Mii de discuri de frână susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 3.000 de piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 16.12.2021, o echipa comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu piese auto, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Mureş.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat în interior se aflau mai multe baxuri ce conţineau 3.022 discuri de frână, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ un milion lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Intervenţie a poliţiei într-un cazino ilegal

Astăzi, 17 decembrie 2021, în jurul orei 03:10, poliţişti ai Secţiei 22 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un spaţiu dezafectat, se desfăşoară ilegal jocuri de noroc.

La faţa locului, poliţiştii au legitimat 23 de persoane, care participau la jocuri de poker şi rummy.

Poliţiştii au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor legislaţiei privind măsurile pentru
prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi legislaţiei privind normele de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, au fost confiscate sumele de 3.650 de euro, 400 de dolari şi 2.000 de lei, precum şi pachete de cărţi, jetoane de poker şi 5 cutii de rummy, respectiv table.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel