Porturi închise din cauza valurilor neobişnuit de mari

Valuri
Valuri

Peru a închis 33 de porturi din cauza valurilor anormale care au antrenat sâmbătă incursiuni ale apelor mării pe uscat, până la 50 de metri într-o staţiune turistică, un fenomen fără legătură cu tsunami-ul care a lovit Indonezia, a anunţat duminică guvernul de la Lima, relatează AFP. 

"Ca măsură de precauţie, 33 de porturi de pe litoralul nordic au fost închise", a scris pe Twitter Centrul de operaţiuni al serviciilor de salvare naţională. Locuitori şi turişti au fost evacuaţi din zonele în care a fost dată alertă, în principal în regiunile Piura şi Tumbes (nordul ţării). 

Marea a inundat golfurile folosite de pescari şi staţiuni turistice, ca Mancora, unde apele au invadat plaje şi hoteluri. Nu s-au înregistrat victime omeneşti. Săptămâna trecută, Marina peruană a dat alerta din cauza unor valuri foarte mari provocate de o furtună în Pacificul de Nord. Marea urma să revină la nivelul său normal în cursul zilei de duminică, potrivit autorităţilor. Marina peruană a exclus sâmbătă ca tsunami-ul care a lovit Indonezia să afecteze, de asemenea, coastele peruane.

Vezi şi: Toader, propuneri pentru conducerea DNA. Lovitură pentru Iohannis

Dăncilă, dezvăluire despre colaborarea cu Dragnea şi Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel