Urmărește emisiunea live


Ponta: Vom mânca porc din Spania, pui din Olanda. România își distruge industria alimentară

Victor Ponta a spus care e, în opinia sa, problema principală pentru România.

„Cred că problema principală pentru România nu va fi că mâncăm gândaci sau greieri, ci că nu vom mai avea, deși ne-a dat Dumnezeu cam tot, nici vită, nici porc, nici pui românesc, pentru că, prin măsurile luate de noi, vom mânca vită din Ungaria, porc din Spania, pui din Olanda. Nu am auzit pe nimeni în Europa să bage bani în greieri, dar bani în mâncare, da. Iar România își distruge, în mod programat, industria alimentară prin ceea ce facem, prin prețurile la energie, prin controale, prin legi care se schimbă tot timpul, prin faptul că nu ne sprijinim producătorii”, a zis Victor Ponta.

„Încă ceva, toată lumea spune că prețul la cereale în România s-a prăbușit pentru că nu ai pe unde să îl exporți deoarece portul Constanța este blocat. Încă o dată spun: cred că problema României este că, în continuare, din ce în ce mai mult importăm mâncare și vom închide orice fabrică de prelucrare din industria alimentară”, a mai spus Victor Ponta, joi seară, în studioul România TV, în cadrul emisiunii moderate de Victor Ciutacu.

 

Citește și - Se cere achitarea lui Negulescu. Ponta: Mă aștept ca domnul Portocală să ajungă la Parchetul European, să primească 8.000 de euro pe lună

Victor Ponta a comentat cererea de achitare pentru ex-magistratul DNA Mircea Negulescu, în unul din dosarele Adinei Florea. 

La instanța supremă s-a judecat, miercuri, la termen final, unul dintre dosarele instrumentate, validate și trimise în judecată de către magistratul Florea, în care ex-procurorul DNA Mircea Negulescu este acuzat de mai multe fapte de cercetare abuzivă, constrângerea martorilor și abuz.

În pledoaria sa finală, procurorul PICCJ, instituția care a preluat sarcinile fostei Secții Speciale, a cerut în fața judecătorilor achitarea lui Mircea Negulescu pentru toate faptele penale ce nu s-au prescris și de asemenea constatarea intervenirii prescripției în cazul altor două fapte.

Mai precis, procurorul a arătat în fața judecătorilor ICCJ că actele de procedură precum și probele executate de magistratul Adina Florea, considerată cea mai activă procuroare a Secției Speciale, singura care a efectuat trimiteri în judecată, nu au putere probantă, nu conturează starea de fapt expusă în dosar și cel mai grav, nu ar dovedi că Mircea Negulescu ar fi vinovat de cele imputate.

Procurorul indică faptul că PICCJ nu poate susține o cerere de condamnare a lui Mircea Negulescu, după analizarea atentă a cazului de la momentul la care acesta a revenit în sarcina parchetului general, după desființarea SIIJ, potrivit România TV. 

Victor Ponta: Este și un mesaj pentru alții care urmează să execute

„Eu acum mă aștept ca domnul Portocală să ajungă la Parchetul European, să primească 7-8.000 de euro pe lună și să ancheteze corupția care, așa cum spune și doamna Von der Leyen, există în Europa doar prin țările din Est, adică prin România, prin Ungaria, prin Bulgaria... Doar nu vă închipuiți că ar fi corupție în Germania sau prin Franța?! Deci mă aștept ca domnul Portocală, după ce i se face dreptate de Parchetul General, care atenție a invocat prescripția, Parchetul General fiind autorul faimoasei circulare care spune să nu se aplice decizia CCR...”. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel