Ponta: Băsescu moare de grija Realitatea Tv. Nu rămâne fără licență

Victor Ponta 8
Victor Ponta 8

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni seara, la emisiunea "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu, că Traian Băsescu dă dovadă de ipocrizie atunci când se erijează în apărătorul presei, după atacurile lansate la adresa jurnaliștilor de-a lungul anilor. Șeful Executivului a explicat de ce era nevoie de un nou Cod al Insolvenței și a precizat că televiziunea Realitatea nu va rămâne fără licență, pentru că are un plan de reorganizare.

Discursul lui Traian Băsescu despre legea insolvenței și libertatea presei este un "spectacol de crocodil care bate recordul de ipocrizie", a spus Ponta la Antena 3.

Premierul a precizat că era nevoie de acest Cod al insolvenței pentru ca statul să-și poată recupera datoriile pe care firmele le au și pentru a determina plata taxelor de către acestea.

"În ultimii 3 ani, diverse companii au intrat în insolvență pentru niște creanțe de 10 miliarde de lei. Statul a recuperat foarte puțin sau nimic. România nu mai poate să mai fie împărțită între fraierii care plătesc taxe și impozite și șmecherii care nu plătesc. Eu am responsabilitatea ca pentru fiecare angajat din această țară, firma să-i plătească CAS-ul, contribuția la pensie și șomaj. N-are legătură asta cu libertatea presei", a spus Ponta.

Prim-ministrul a comentat și pe marginea controversatului articol din noul Cod al insolvenței, care condamnă televiziunile aflate în insolvență să-și suspende emisia.

"Nu se retrage licența. Licența se suspenă până la aplicarea planului de organizarea. Televiziunea pe care a vrut s-o distrugă Băsescu și acum o apără are un plan de organizare. Îl poate aplica mâine (...) Băsescu moarea de grija Realității Tv. Realitatea n-a plătit de 3 ani, 37 de milioane de lei", a explicat premierul.

"Eu, dacă aș fi jurnalist, m-aș simți murdărit de apărarea lui Băsescu", a adăugat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel