Ponta a anunțat că protestul lui Băsescu a avut efect

Premierul Victor Ponta a anunțat, vineri, că agenția de rating Standard & Poor's a modificat calificativul României, în țară sigură și recomandată pentru investiții. Astfel, România este din nou considerată de toate cele trei mari agenţii de rating ca fiind o ţară cu o posibilitate şi o capacitate de dezvoltare stabile şi recomandate investitorilor, a transmis primul-ministru.

Șeful Executivului a ținut să mulțumească celor trei mari agenții de rating - Moody's și Fitch și Standard & Poor's -, care plasează România în rândul statelor recomandate pentru investiții. 

Standard & Poor's, pentru prima dată după şase ani, a îmbunătăţit ratingul de ţară al României. Astfel, România fiind considerată în categoria recomandată investiţiilor cu perspectivă stabilă. Începând de astăzi, România este din nou considerată de toate cele trei mari agenţii de rating - Standard & Poor's, Fitch şi Moody's - ca fiind o ţară cu o posibilitate şi o capacitate de dezvoltare stabile şi recomandate investiţiilor, a declarat Victor Ponta.

Citește și: Cristoiu: Ponta este epuizat. E subiectul nr. 1 foarte primejdios al României


Protestul lui Băsescu

Cu doar câteva zile în urmă, președintele Traian Băsescu se declara revoltat de faptul că agenția de rating Standard & Poor's încă menținea România în categoria nerecomandată pentru investiții, asta deși, arăta el, țara noastră are deficit sub 3% și creștere economică de 3,5%.

Vezi aici protestul lui Traian Băsescu pe această temă: Băsescu: Sunt revoltat! De Ce spune asta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel