Băsescu: Sunt revoltat! De Ce spune asta

Președintele Traian Băsescu s-a declarat, sâmbătă, revoltat de faptul că agenția de rating Standard & Poor's menține România în categoria nerecomandată pentru investiții, asta deși, a arătat șeful statului, Bucureștiul are deficit sub 3% și creștere economică de 3,5%.

"Există o casă de acordare a ratingurilor, ea se numește Standard & Poor's, care încă menține România la evaluarea de 'junk', adică țară nerecomandată pentru investiții. Sunt trei agenții de rating recunoscute în lume: Fitch, Moody's și Standard&Poor's. Două din ele — Moody's și Fitch — au dat României investment grade-ul de mult. Moody's—ul nici măcar pe timpul crizei nu l-a retras. Dar există acest Standard & Poor's, care și astăzi, după ce România are deficit sub 3% și creștere economică de 3,5% pe anul trecut, își permite să mențină România la calificativul 'junk', nerecomandat pentru investiții", a spus, la Arad, Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Vezi și: Băsescu a decorat intelectualii refuzați de Ponta. Patapievici, printre ei

El s-a declarat revoltat de "comportamentul" respectivei agenții de rating, precizând că românii așteaptă explicații după perioada de austeritate.

"Românii au acceptat sacrificiile de reechilibrare macroeconomică, cu reduceri de salarii, cu creșteri de TVA, iar o agenție de rating nu-și poate permite să se joace cu calificativul unei țări care și-a făcut treaba. Noi n-am fost din categoria țărilor care și-au prelungit criza până în zilele noastre. Din 2008, tot vedem că și Grecia, și Portugalia, și Spania, și Irlanda abia au ajuns, unele dintre ele, pe la jumătate și cer reeșalonări și regândiri de program. România a avut curajul să își ia măsurile obligatorii pentru ca imediat să-și poată relua creșterea. De aceea, acest Standard & Poor's mi se pare extrem de incorect față de România, nedându-i calificativul de țară sigură pentru investiții", a mai declarat șeful statului.

Citește și: Avizul CCR care prefigurează victoria lui Băsescu în bătălia "campanie pentru PMP"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel