Ce face cu voturile primite MIRCEA DIACONU în PARLAMENTUL EUROPEAN

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a luat decizia de a rămâne independent în Parlamentul European, așa cum a fost ales în România, deși a primit oferte de la mai multe grupuri politice.

Grupurile parlamentare au interesul de a trage câți mai multi independenți pentru a avea mai mulți oameni în diferite comisii.

MIRCEA DIACONU a spus că nu dorește să se afilieze niciunui grup politic, dar va fi mai apropiat de Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE).

VEZI ȘI: Mircea Diaconu, primul ȘOC la Bruxelles. Ce s-a întâmplat în PE

MIRCEA DIACONU a primit oferte de la patru grupuri politice. Europarlamentarul a declarat că va colabora cu toate formațiunile politice.

MIRCEA DIACONU a obţinut la alegerile europarlamentare din 25 mai, în calitate de candidat independent, un scor de 6,81%, surclasând astfel partide  precum UDMR, PMP sau PP-DD.

"Sunt independent și așa rămân. Am primit voturile de la români ca independent, nu pot să fac altceva cu acest mandat. M-am prezentat la grupul neafiliaților, independenții puri, ca să zic așa. Am fost contactat de patru grupuri, dintre cele mai importante. Mi-au prezentat programele lor, țintele lor, propunându-mi colaborarea. Le-am explicat că rămân independent orice ar fi, dar în funcție de proiectele lor, pot colabora cu ei", a spus Mircea Diaconu la Româna TV.

"Sunt cel mai apropiat de ALDE, dintre toate grupurile politice. Voi rămâne independent, însă voi colabora cu toate grupurile politice", a mai spus Mircea Diaconu.

"Cu grupul reformiștilor și conservatorilor, înființat de premierul britanic David Cameron, am avut un dialog excepțional. Vreau să fiu tratat, eu și România, la fel ca toți ceilalți în Parlmaentul European", a mai zis Mircea Diaconu.

Grupurile politice din Parlamentul European sunt: 

Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat)
Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European
Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa
Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană
Conservatorii şi Reformiştii Europeni
Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică
Grupul Europa Libertății şi Democrației

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel