Planul de management al Deltei, finanţat din fonduri europene

Revizuirea planului de management al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) va costa 9.330.000 de euro şi va fi făcută printr-un proiect european, a declarat pentru AGERPRES guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

Contractul pentru realizarea proiectului finanţat din fonduri europene a fost semnat deja, iar conducerea Administraţiei RBDD a subliniat că nicio instituţie nu poate funcţiona fără un plan de management adecvat.

"Dacă vorbim despre Deltă, lucrurile devin mai complexe şi mai complicate decât la un SRL. Planul de management ne arată direcţia pe care trebuie să o urmăm. Trebuie să ţinem cont de prezervarea biodiversităţii, dar şi de dezvoltarea socio-economică a comunităţilor din Deltă. Acest echilibru fragil trebuie menţinut şi nuanţat în permanenţă", a afirmat guvernatorul Rezervaţiei.

Proiectul de revizuire a planului de management şi a regulamentului RBDD va fi susţinut financiar prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, potrivit sursei.

"Apa este unul din elementele care definesc delta. Cât timp avem apă pe lacuri şi canale, avem şi o deltă. Un plan de management va arăta unde trebuie să intervenim pentru a menţine apa în Deltă, pentru popularea cu peşte a Deltei, de exemplu", a menţionat guvernatorul Ţibuleac.

El a amintit că a avut discuţii cu reprezentanţii Institutului Naţional Delta Dunării şi cu cei ai Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi pentru întocmirea studiilor privind circulaţia apei în unele zone din rezervaţie necesare asigurării condiţiilor pentru piscicultură.

Ultimul plan de management al Administraţiei RBDD a întrunit cele 13 avize necesare adoptării în Guvern în luna septembrie a anului 2015.

Planul de management al RBDD cuprinde toate activităţile care sunt permise în Rezervaţie, condiţiile în care acestea se pot desfăşura, împărţirea teritoriului în zone strict protejate, zone tampon şi zone economice şi modul de management al resurselor naturale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel