Pensiune din România. Turişti cu toxiinfecţie alimentară

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

Zece turişti din Craiova, printre aceştia numărându-se şi şapte copii, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la o pensiune din Gura Humorului, a declarat, miercuri, şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Florin Sădean, relatează Agerpres. 

Acesta spus că autorităţile sanitare sucevene au declanşat o anchetă epidemiologică după ce zece persoane, dintr-un grup format din 25 de copii şi cinci adulţi, aflate în excursie în Bucovina, au fost cazate la pensiune în Gura Humorului, unde au servit şi masa, au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară.

Sădean a precizat că persoanele respective s-au prezentat, marţi, la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, doi dintre ei, un adult şi un copil, fiind transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Potrivit lui Sădean, pacienţii, care au suferit forme uşoare ale bolii, au primit tratament perfuzabil în spitalul din Gura Humorului, opt dintre ei fiind externaţi la scurt timp, în timp ce ceilalţi doi transferaţi la Suceava au fost externaţi în cursul serii de marţi, starea tuturor fiind bună.

Inspectorii sanitari suceveni au prelevat, miercuri, probe din alimentele servite la cina din 21 august, precum şi la micul dejun şi prânzul din 22 august, în condiţiile în care primele simptome ale bolii s-au manifestat, marţi, începând cu orele 18,30 - 19,00. Totodată, au mai fost recoltate probe de apă din blocul alimentar al pensiunii, care este alimentat din reţeaua de apă potabilă a oraşului, precum şi zece teste de sanitaţie de la bucătăria restaurantului.

În funcţie de rezultatele analizelor de laborator se vor stabili măsuri şi eventuale sancţiuni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel