Peștera, Constanța. Tinerii, ispitiți să se mute la țară: teren pentru casă gratis și mobilă pentru o cameră

Elena Badea / 18 mai 2015 / 16:54 Salveaza PDF Comentarii

Primarul comunei cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din țară vrea să îi atragă în localitate pe șomerii de la oraș, oferindu-le gratis teren pentru construirea unei case, iar ca bonus, mobilier pentru un dormitor la finalizarea construcției. 

Decât codaș la oraș, mai bine la țară fruntaș! este deviza primarului Valentin Vrabie, de la Peștera, Județul Constanța, scris stirileprotv.ro.

Pentru întinerirea localității, edilului de la Peștera  i-a venit o idee cu care să îi atragă pe șomerii de la oraș: le oferă gratis terenul pentru a-și construi o locuință și, ca bonus, le mobilează și o cameră când casa e gata. 

"Beneficiază gratuit de racordarea la rețeaua de apă, energie electrică și la finalizarea lucrărilor de mobilarea unui dormitor", a declarat Valentin Vrabie, precizând că terenul oferit nu va fi mai mic de 1000 de metri pătrați, deoarece se dorește păstrarea atmosferei rurale.

Traian Băsescu participă astăzi la zilele localităţii Peştera

În plus, primarul este convins că nu va fi tânăr care să nu își găseasca de muncă în agricultură, zona fiind renumită pentru sere și livezi.

Iar celor care au temeri că plecând de la oraș se rup de civilizație, primarul le transmite că la Peștera există internet wireless, iar televiziunea și serviciul de telefonie sunt prin fibră optică.

Deja au apărut doritori și nu puțini, Doinița Constantinescu, consilier Primăria Peștera, declarând că, în prezent, "există peste 210 cereri de teren în vederea construirii de locuințe".

Cu siguranță nu toți cei care au făcut cereri vor primi terenul gratis, pentru că principala condiție este ca tinerii să demonstreze că au bani suficienți ca să-și construiască o casă. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28