OUG 114. Dancă: Monstruoasa OUG 114, în sfârşit desfiinţată

Alexandru Ichim / 09 ian 2020 / 13:21 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Actul normativ care elimină prevederi din OUG 114 a intrat în vigoare. Anunțul a fost făcut de Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook. 

"Monstruoasa OUG 114, rod al unor minţi ticăloase din PSD, gândită de tripleta Dragnea - Vâlcov - Teodorovici împotriva economiei private, a fost în sfârşit desfiinţată. Astăzi, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa Guvernului Orban care elimină aberaţiile economice din OUG 114 şi impune noi măsuri necesare pentru echilibrarea bugetului", a scris Dancă, pe Facebook.

Principalele modificări ale OUG

 

"Eliminarea prevederilor care au pus în pericol funcţionarea fondurilor private de pensii şi banii participanţilor la Pilonul 2 de pensii; abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creşterea preţurilor pentru energie şi utilităţi; liberalizarea pieţei de energie prin eliminarea treptată a preţului fix de vânzare la producători care a avantajat importurile de gaze şi energie electrică; desfiinţarea taxei pe activele bancare care a dus la creşterea costurilor de creditare şi a ratelor bancare; desfiinţarea schemei fictive de finanţare fără resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii; plafonarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019; plata activităţilor desfăşurate de militari şi poliţişti în zilele libere sau de sărbătorile legale şi a alocaţiei pentru drepturile de hrană; încetarea detaşărilor din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcţii publice; îngheţarea punctului de amendă la nivelul anului 2019, la 145 lei; suspendarea pensiilor speciale pentru primari în 2020".

"Şi chiar dacă PSD s-a încăpăţânat până în ultima clipă să blocheze adoptarea acestor măsuri de corectare a prevederilor nocive din OUG 114, prin sesizarea proiectului de lege pentru care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, astăzi acestea intră vigoare şi vor produce efecte benefice pentru economie şi pentru bugetul statului. OUG 114, 'greu de ucis', dar în final am reuşit", a completat Ionel Dancă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24