Putin, FURIOS pe înfrângerile jenante din Ucraina și lipsa de strategie, a demis OPT comandanți ruși. Fusese informat că Ucraina este SLABĂ

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Șeful consiliului de securitate a declarat că Moscova și-a schimbat tactica după înfrângerile timpurii. Putin este furios pe serviciile secrete pentru că l-au indus în eroare cu privire la rezistență. Moscova se aștepta ca armata ucraineană să nu facă față.

Vladimir Putin și-a demis opt generali din conducere și este furios in urma eșecurilor cauzate de lipsa de strategie si seriile de înfrângeri jenante din primele zile ale războiului din Ucraina. 

Oleksiy Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că „aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, în timp ce Moscova se străduiește să-și schimbe strategia.

Se spune că Putin ar fi, de asemenea, înfuriat pe comandanții serviciului de securitate FSB - pe care obișnuia să-l conducă - pentru că i-au înmânat informații care sugerau că Ucraina este slabă, plină de grupuri neonaziste și ar renunța cu ușurință dacă ar fi atacată.

Philip Ingram, un expert în securitate și fost ofițer senior de informații britanice, a declarat pentru The Times că Putin este evident ”foarte supărat” și aruncă toată responsabilitatea pe agențiile de informații.

”Dă vina pe ei pentru că l-au sfătuit greșit în privința deciziilor luate în Ucraina”, a spus el. Din aceasta cauză, Rusia a suferit pierderi mult mai mari decât au preconizat la începutul războiului. Cifrele sigure sunt greu de exprimat, dar Ucraina crede că Rusia a pierdut până la 12.000 de oameni într-o perioadă de două săptămâni. Informațiile europene estimează undeva între 6.000 și 9.000, iar SUA până în 3.000 de soldați ruși.

Oricare cifră s-ar dovedi a fi corectă, un lucru este sigur: pierderile sunt mai mari decât a anticipat Putin la începutul războiului când spera ca atacurile vor dura doar câteva zile.

”Avem o înțelegere clară a planurilor pe care le are inamicul acum”, a spus Danilov astăzi la TV de stat ucraineană. ”Le-au schimbat puțin de la începutul războiului, pe care se așteptau să-l câștige în 2-3 zile și să mărșăluiască spre Kiev. Nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla asta niciodată” conform acestuia.

Rusia a propus Ucrainei, prin intermediul premierului israelian Naftali Bennett, o versiune "finală" a planului de oprire a conflictului militar, o soluţie "dificilă, dar nu imposibilă", afirmă surse citate de cotidianul The Jerusalem Post. 

Citește știrea: Rusia, propunere pentru Ucraina: "Soluția" pentru oprirea războiului. Putin ar fi OPRIT atacurile, până la răspunsul lui Zelenski

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel