Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost otrăvit, susţine avocata sa

Opozantul rus Alexei Navalnîi, spitalizat duminică şi externat luni, a fost otrăvit cu o substanţă necunoscută, susţine avocata sa, Olga Mihailova, citată de AFP.

"Este într-adevăr o otrăvire cu o substanţă chimică necunoscută", a declarat Mihailova ziariştilor, în faţa spitalului. "Care anume, unde s-a întâmplat, ce este? Nimeni nu poate spune. Încă nu s-a stabilit", a adăugat ea.

Avocata a precizat că lui Navalnîi i-au fost cel mai mult afectaţi ochii şi că se va solicita eliberarea lui din motive medicale.

După câteva minute, medicul oftalmolog Anastasia Vasilieva, care l-a tratat pe liderul opoziţiei în 2017, când a fost stropit cu dezinfectant, a declarat că medicii din spital au semnat ordinul de externare şi implicit de reîncarcerare, deşi Navalnîi nu se refăcuse complet. "Alexei se simte mai bine, dar mă tem că nu se va face nicio încercare de a afla despre ce substanţă este vorba", a mai spus ea.

Vasilieva a apreciat că "nu este bine şi nu este profesionist" să se permită revenirea lui Navalnîi, fără să se cunoască rezultatele analizelor, într-un loc unde i-a fost administrat un produs chimic necunoscut şi că "ar fi trebuit ţinut sub observaţie".

Medicul a explicat că o reacţie dermatologică ar fi trebuit să se producă la locul de contact, însă Navalnîi a manifestat o erupţie cutanată generalizată. "Este o intoxicaţie generalizată", a afirmat Vasilieva.

Alexei Navalnîi, în vârstă de 43 de ani, este cel mai cunoscut opozant faţă de Kremlin. El a fost transferat duminică din închisoare în spital, după ce fusese încarcerat săptămâna trecută, în urma unei manifestaţii a opoziţiei pentru alegeri libere, soldată cu peste 1400 de arestări la Moscova.

Conform autorităţilor, Navalnîi a manifestat o "reacţie alergică gravă"; cunoscuţii săi susţin că el nu a suferit niciodată de alergii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel