Urmărește emisiunea live


ONU: S-au folosit arme chimice în Siria. NATO să nu intervină fără aviz

brahimi dc
brahimi dc

Organizația Națiunilor Unite, prin trimisul său special în Siria, Lakhdar Brahmi, susține că s-au folosit arme chimice la Damasc pe 21 august, ceea ce a dus la moartea a mai mult de 1.000 de persoane, transmite Associated Press.

Brahmi le-a mai precizat jurnaliștilor aflați la Geneva că orice fel de acțiune militară din partea SUA va avea nevoie în prealabil de avizul Consiliului de Securitate al ONU.

”În legătură cu ce s-a întâmplat pe 21 august săptămâna trecută, s-ar părea că s-a folosit o substanță chimică ce a dus la moartea mai multor oameni: sute, cu siguranță mai mult de o sută, unii spun 300, alții 600, poate o mie, poate mai mult decât atât”, a spus Brahimi.

”Asta este, desigur, inacceptabil. Este strigător la cer. Ne confirmă cât de periculoasă este situația din Siria și cât de important este pentru sirieni și comunitatea internațională să dezvolte voința politică necesară pentru a aborda această problemă și pentru a-i găsi o soluție”, a adăugat oficialul.

Secretarul de stat american John Kerry a declarat recent că există dovezi de necontestat referitoare la uzul de arme chimice în Siria. În același timp, Foreign Policy a publicat rapoarte despre cum NSA a interceptat o discuție despre gaz toxic purtată de un oficial al guvernului sirian cu liderul ”unității de arme chimice”.

Brahimi nu a specificat dacă declarații sale se bazează pe expertiza ONU s-au pe informații ale serviciilor secrete.

Deși Administrația Obama este cunoscută ca fiind impulsivă, a precizat comisarul ONU, o acțiune militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad va avea nevoie de aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, din care fac parte, ca membri permanenți cu drept de veto, Marea Britanie, Franța, Statele Unite ale Americii, China și Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel