O ediţie limitată a păpuşii Barbie a fost lansată în omagiul lui David Bowie

O ediţie limitată a păpuşii Barbie, în omagiul lui David Bowie, a fost dezvăluită joi de producătorul său Mattel, pentru a marca 50 de ani de la lansarea melodiei "Space Oddity", relatează AFP.

Păpuşa, îmbrăcată într-o salopetă metalizată cu dungi şi cizme roşii cu platformă, reprezintă alter ego-ul androgin, bisexual şi extraterestru a lui Bowie, Ziggy Stardust.

"Barbie îi aduce un omagiu cameleonului suprem al muzicii pop, cântăreţul, compozitorul şi actorul David Bowie, ale cărui transformări muzicale continuă să influenţeze şi să inspire", a declarat Mattel prezentând păpuşa cu o valoare de 50 de dolari (44,5 euro).

Este un tribut adus "moştenirii culturale a unui geniu muzical care a redefinit rockul", a mai spus compania Mattel.

Cântăreţul, care a murit în 2016, a declarat că melodia "Space Oddity" (1969) a fost inspirată de filmul "2001: O odisee spaţială" regizat de Stanley Kubrick, lansat cu un an înainte.

Compania Mattel a lansat, tot în această săptămână, o păpuşă cu chipul italiencei Samantha Cristoforetti, astronaut al Agenţiei Spaţiale Europene, în cadrul unui proiect menit să încurajeze fetiţele să studieze ştiinţa şi tehnologia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel