Urmărește emisiunea live



Muzeul Judeţean va deschide o secţie la Mănăstirea Floreşti

Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui va deschide o secţie de istorie şi artă religioasă la Mănăstirea Floreşti.

"Sâmbătă va avea loc deschiderea oficială a Secţiei de Istorie şi Artă religioasă 'Episcop Iacov Antonovici' a Muzeului Judeţean 'Ştefan cel Mare' Vaslui. Evenimentul se va desfăşura în Palatul Egumenesc al Mănăstirii Floreşti, unde vor avea loc o slujbă religioasă de sfinţire a noului sediu şi vernisajul unei expoziţii permanente de istorie şi artă religioasă", se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Muzeului Judeţean Vaslui.

Potrivit informaţiilor furnizate de Episcopia Huşilor, Mănăstirea Floreşti a fost înfiinţată în anul 1590 de către vornicul Ţării de Sus, Cârstea Ghenovici, şi jupâneasa sa, Anghelina, şi este situată la 38 de kilometri nord-vest de Bârlad şi la 32 de kilometri sud-vest de Vaslui.

Palatul Egumenesc a fost construit în anul 1858, iar în 1881 a devenit spital rural. În urma secularizării averilor mănăstireşti, egumenul Nil a plecat la Muntele Athos şi biserica a rămas neterminată. În 1873 s-a aprobat reînceperea lucrărilor după studiile arhitectonice ale arhitectului Burelli. Lucrările au reînceput în 1879 şi s-au terminat în 1883. A fost sfinţită la 20 iulie 1883 de Arhimandritul Nectarie Tomescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel