Mureş: Finanţare nerambursabilă de 300.000 lei, pentru restaurarea a două monumente istorice

Primăria Sighişoara a anunţat, joi, că două clădiri monument istoric din oraş au fost incluse în Programul Naţional de Restaurare al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale iar pentru reabilitarea acestora s-a accesat o finanţare nerambursabilă în valoare de 300.000 de lei.

"Obiectivele monument istoric Primăria municipiului Sighişoara şi Fostul azil, azi casa Nikos Beloianis, au fost incluse în Programul Naţional de Restaurare Etapa a II-a Lucrări noi, Urgenţe şi Priorităţi 2019, program aprobat de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Municipiul Sighişoara va beneficia de finanţare nerambursabilă în valoare de 300.000 lei pentru demararea procedurii de achiziţie publică de servicii de proiectare, în vederea elaborării proiectului de consolidare şi restaurare pentru aceste obiective monument istoric", a anunţat Primăria Sighişoara, într-un comunicat de presă.

Clădirea Primăriei, situată în apropierea Bisericii Mănăstirii, a fost construită între anii 1887 şi 1888.

La etajul clădirii există o sală în stil baroc, în care au loc numeroase concerte şi evenimente culturale, fiind dotată cu un pian de către Academia Sighişoara.

Casa Nikos Beloianis, care datează de la jumătatea secolului XVIII-lea, se află într-o stare avansată de degradare, deoarece nu a mai fost renovată de cel puţin o jumătate de secol, aproape 300 de sighişoreni cerând Ministerului Culturii, printr-o petiţie, restaurarea acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel