Moțiunea de cenzură a trecut. Mircea Diaconu: Nu mi se pare un lucru tragic

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Prezidențiabilul Mircea Diaconu a afirmat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu", că moțiunea de cenzură trebuia tratată rece, aproape tehnic, de către președintele Klaus Iohannis, iar faptul că șeful statului s-a implicat în acest demers reprezintă un abuz, fiind peste atribuțiile sale.

„Imaginându-mi că aș fi un factor activ în toată povestea asta care se derulează, ar trebui nici să nu văd. Până azi când a căzut Guvernul în Parlament. Sunt și eu la zi, știu ce s-a petrecut, însă asta se reglează în spațiul parlamentar, politic. Problema mea e una singură, președintele nu poate fi factor activ în zona asta. Faptul că domnul Iohannis a cerut, a făcut o țintă din asta, împingând cumva la o căruță care nu e a lui, după părerea mea cel puțin, mie mi se pare un abuz, o trecere peste frontiera de competență a sa. Nu are ce s- caute în pareta ceea", a declarat Mircea Diaconu, la „Gândurile lui Cristoiu".

"E o realitate politică"

Prezidențiabilul susținut de ALDE și Pro România a afirmat că în orice stat democratic cad guverne, însă acest lucru trebuie tratat rece, aproape tehnic de către șeful statului.

„E o realitate politică, a căzut un guvern, nu mi se pare un lucru tragic, se întânmplă în toate țările europene civilizate, cad guverne, apar guverne, trebuie tratat simplu și rece, tehnic aproape", a adăugat Diaconu.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru", patru „împotrivă" și trei voturi anulate, a anunțat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel