MONICA IACOB RIDZI. Tribunalul Ilfov cere o expertiză medico-legală. Termen, în 9 aprilie

Monica Iacob-Ridzi a cerut întreruperea executării pedepsei de cinci ani de închisoare primită în dosarul pentru organizarea Zilei Tineretului din 2009. Motivul invocat a fost boala de care suferă și care nu ar putea fi tratată în penitenciar. 

Tribunalul Ilfov a amânat, luni, decizia pentru 9 aprilie și a cerut să fie efectuată o expertiză medico-legală în cazul Monicăi Iacob-Ridzi. Prin expertiză urmează să se constate dacă fostul ministru suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei și dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății.

"În baza art. 593 al. 1 Cod procedură penală constată că Tribunalul Ilfov este instanța competentă să soluționeze cererea de întrerupere executare pedeapsă formulată de petenta condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. În baza art. 592 al. 2 Cod procedura penală rap. la art. 591 al 2 Cod procedură penală și art. 589 al. 1 lit. a) Cod procedură penală dispune efectuarea expertizei medico-legale prin care să se constate dacă petenta condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei și dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății", se arată în minuta judecătorilor, potrivit Agerpres

Tribunalul Ilfov a stabilit ca termen de judecată data de 9 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel