Mona Lisa, replică uriașă din biscuiți: Este uimitor

Sursa: Discover Walks
Sursa: Discover Walks

O replică gigantică a celebrei picturi ''Mona Lisa'' a fost creată duminică în localitatea japoneză Soka din prefectura Saitama, din 24.000 de ''sembei'' - un preparat tradiţional - reuşita fiind certificată drept cel mai mare mozaic din lume realizat din biscuiţi de orez, relatează Kyodo.

În încercarea de a promova peste hotare specialitatea locală Soka sembei, circa două sute de locuitori din localitatea situată la nord de Tokyo s-au adunat începând de sâmbătă într-o sală de sport şi au folosit sembei cu şapte nuanţe diferite - cu arome precum sos de soia, ceai verde matcha sau zahăr - pentru a asambla replica celebrei opere de artă a lui Leonardo da Vinci.

Ultimii biscuiţi au fost adăugaţi duminică, printre cei care au contribuit numărându-se şi primarul localităţii. Mozaicul final a măsurat 13 metri lungime şi 9 metri lăţime.

Reprezentanţii Guinness World Records au certificat reuşita.

A fost distractiv, a declarat o fetiţă în vârstă de 7 ani, Mei Hamano, care a participat la stabilirea recordului împreună cu familia sa. ''Este uimitor că poţi picta un tablou cu sembei, a adăugat ea, potrivit Kyodo.

După atestarea reuşitei, replica a fost rapid dezasamblată, iar biscuiţii au fost oferiţi gratuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel