Mihai Tănăsescu ar fi premierul perfect pentru Băsescu

Traian Băsescu a prezentat miercuri seara portretul candidatului ideal pentru postul de prim-ministru, în viziunea sa. De asemenea, el a dat oferit și numele celui pe care îl consideră cel mai potrivit pentru a fi șeful Guvernului. Este vorba de vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Mihai Tănăsescu, care „ar răspunde oricând cerinţelor funcţiei de premier”, fiind capabil să facă faţă „situaţiilor de criză”.

Șeful statului a menționat însă că nu l-ar desemna în situaţia politică actuală, dar şi pentru că acesta nu ar veni din cauza salariului. Totodată, preşedintele a subliniat, întrebat de jurnalişti dacă l-ar desemna ca premier pe Tănăsescu şi dacă acesta ar corespunde în acest sens interesului naţional, că vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI) nu a luat parte nici la campania electorală.

„Mihai Tănăsescu ar răspunde oricând, dar vedeţi, plecând de la BEI, din funcţia de vicepreşedinte, unde cred că are un salariu de vreo 20 de ori mai mare decât al unui ministru, prim-ministru, asta odată. În al doilea rând, domnul Tănăsescu nu a participat la această campanie”, a argumentat Băsescu, potrivit Mediafax..

El a arătat că într-un asemenea calcul al desemnării lui Tănăsescu, contează şi „conjuctura politică”.

„Deci pentru mine Mihai Tănăsescu este un om extraordinar de bun pentru a face faţă unor situaţii de criză, dar nici prin cap nu mi-ar trece să-l desemnez prim-ministru în conjunctura actuală, pentru că trebuie să priveşti şi la conjunctura politică”, a mai spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel