Miercuri dimineaţă, minime de 4-5 grade Celsius în România. Elena Mateescu, ANM, ultimele veşti despre vreme

Fotografie de la Nikolai Ulltang, pexels
Fotografie de la Nikolai Ulltang, pexels

Elena Mateescu, director general ANM, vine cu ultimele noutăţi despre vreme. 

Marţi dimineaţă, la Braşov, au fost înregistrate 9 grade Celsius, iar locuitorii oraşului au ieşit pe stradă cu geacă, ba chiar şi fes în unele cazuri. Întrebată dacă este cea mai răcoroasă zi de august din istoria măsurătorilor, Elena Mateescu a spus că "nu avem încă recorduri, pentru că, dacă luăm în considerare valorile de temperaturi, e o masă de aer mai rece care nu s-a materializat prin recorduri de temperaturi minime sau maxime deocamdată".

Miercuri dimineaţă, temperaturi de 4-5 grade

"Şi în noaptea care urmează, şi mâine dimineaţă, vom înregistra valori deosebit de scăzute. În zonele depresionare vorbim de temperaturi de 4-5 grade Celsius, în timp ce în restul ţării vorbim de temperaturi minime între 8 şi 15 grade. Şi mâine este o zi uşor răcoroasă, în special în regiunile intra-carpatice. În restul ţării, temperaturile sunt comparabile cu ziua de azi, 27-28 grade Celsius. Este posibil să consemnăm şi 30 de grade în extremitatea sudică, în Capitală fiind 28-29 grade. 

Joi vom vorbi chiar şi de fenomene de instabilitate în special în regiunile intra-carpatice, acolo unde cantităţile de apă mai pot depăşi izolat 15-20 l/mp, vor fi şi intensificări ale vântului. Vom avea şi valori de temperatură mai scăzute, mai ales noaptea. 

Vestea bună este că la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creştere, astfel că în perioada minivacanţei ne putem apropia din nou de pragul unei zile de caniculă. Până la sfârşitul lunii august vom avea în general o vreme mai caldă decât în mod obişnuit", a declarat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel