EXCLUSIV  Meteorologia, asemănare cu operaţiunile militare. Florinela Georgescu de la ANM vorbește despre un moment istoric

Satelit
Satelit

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM a acordat un interviu DC News în care a vorbit, printre altele, despre modul în care tehnologia a influenţat şi va influenţa acest domeniu. 

"Meteorologia este o ştiinţă în dezvoltare. Continuă să se dezvolte o dată cu tehnica de calcul şi cu dezvoltarea tehnicilor de observare şi măsurători. Meteorologia foloseşte, alături de marile armate ale lumii, calculatoarele cele mai puternice. Suntem beneficiarii unor programe europene de investiţii, iar o componentă importantă este reprezentată de dezvoltarea tehnicii de calcul", afirmă Florinela Georgescu.

Vorbind despre momentul istoric reprezentat de debarcarea din Normandia, atunci când conducătorii armatei au ţinut cont de recomandările meteorologilor pentru a alege momentul evenimentului, Florinela Georgescu a declarat: "Tehnologia a evoluat enorm, nu existau calculatoare, erau datele măsurate la nivelul solului, apăruseră modelele conceptuale, şcoala pe care o are meteorologul. (...) Fenomenele meteo nu vin la întâmplare, există anumite legi care guvernează circulaţia maselor de aer şi apoi dezvoltarea fenomenelor meteo. Deja în preajma şi în timpul celui de-al doilea Război Mondial erau dezvoltate aceste concepte. Chiar noţiunea de front atmosferic, atât de folosită, e inspirată din război, din fronturile pe care se desfăşurau luptele." 

VIDEO:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel