Mesajul lui Dan Barna de Anul Nou. Liviu Dragnea, nelipsit

DCNews a realizat un sondaj în care cititorii au votat că evenimentul anului este închiderea lui Liviu Dragnea. Se pare că așa consideră și liderii politici, care, vorbind despre noul an, nu au cum să rateze, în postările lor, numele lui Liviu Dragnea. Dan Barna scrie despre începutul întunecat al anului 2019, în ajun de an 2020. Astfel, anul 2020, din mesajele politicienilor, nu se prefigurează a fi unul al construcției, ci al continuării conflictelor politice. 

Iată mesajul complet: 

”La multi ani, România!

2019 a fost un an tare complicat. În ianuarie, deja a treia iarnă în stradă la proteste, și PSD domina încă totul, astfel că cei mai pesimiști dintre noi nu vedeau încă drumul de ieșire din zona întunecată în care țara era târâtă sub regimul lui Liviu Dragnea. În decembrie avem un guvern nou și perspectivele unor alegeri care să ne reașeze pe drumul dezvoltării.

USR cu al său doar 9% în Parlament, nu numai că a rezistat, dar a și luptat cu înverșunare pentru revenirea României la parcursul ei firesc, cel european.

Am fost pe stradă când a fost nevoie să fim pe stradă, am făcut tot ce ținea de noi în Parlament și oriunde am putut să ne facem auzită vocea și mesajul cetățenilor. Am făcut Alianța USR PLUS atunci când a fost necesar.

Nu am dat înapoi, nu am ezitat.

Munca a zeci de mii de simpatizanți și membri de partid s-a văzut în rezultatele alegerilor la care am participat anul acesta. Rezultate care nu sunt deloc de neglijat, la doar trei ani sau chiar mai puțin de când fiecare dintre noi a decis să nu mai stea deoparte.

Sigur, am îndrăznit să sperăm mai mult. Uneori n-am luat poate cele mai bune decizii. Dar în toată activitatea noastră am fost ghidați de bunăcredință și îndrăzneală. Suntem încrezători că, la 30 de ani de la revoluție, România are nevoie, mai mult decât oricând, de o alternativă politică reală la partidele vechi. O alternativă construită în egală măsură pe competență și onestitate. Și, de ce nu, entuziasm și speranță. Ea există chiar dacă drumul e și mai lung și mai greu decât am anticipat.

Ce urmează? 2020 va fi un an în care se limpezesc apele și decizia este din nou acolo unde contează cel mai mult - la cetățeni, prin vot. Vin alte două rânduri de alegeri pe care o să le tratăm cu îndrăzneală și încredere că românii înțeleg care sunt opțiunile reale pentru modernizare. A venit, de asemenea, și momentul unei clarificări doctrinare a USR, iar direcția pe care o consider corectă e aceea a unui partid de centru-dreapta modern care să reprezinte puterea oamenilor obișnuiți și a comunităților. Un partid care să prețuiască libertatea și care, spre deosebire de cele vechi, știe și vrea să țină statul permanent sub supraveghere pentru a-l împiedica să derapeze sau să uite de ce există.

Acum trei ani USR de abia se înființa. Acum un an Alianța USR PLUS nu exista. Rostul nostru este să fim expresia politică a unei generații care vrea să construiască o Românie mai bună acum și nu într-un viitor incert. Și asta vom continua să fim.

În 2020 avem de muncă noi toți, împreună, ca societate.

La mulți ani, România!

La mulți ani, dragi români de acasă și de pretutindeni!” a scris Dan Barna, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel