Marea Britanie nu va interveni militar în Ucraina

Philip Hammond, ministrul britanic al Apărării,  le-ar fi spus în secret comandanţilor forţelor armate că trupele britanice nu vor merge la luptă pentru a ajuta la salvarea Ucrainei în cazul în care Rusia va invada această ţară, scrie  Daily Mail.

Potrivit sursei citate, Philip Hammond ar fi susţinut că sacrificarea anumitor părţi ale Ucrainei în favoarea Moscovei nu ar fi importantă pentru Marea Britanie.

Din câte se pare, ministrul Hammond ar fi făcut aceste declaraţii în timpul unei reuniuni cu cei mai importanţi comandanţi ai forţelor armate britanice, între care şi şeful Statului Major britanic, generalul Nick Houghton.

"Aceasta este o atitudine surprinzătoare în condiţiile în care guvernul a declarat public că doreşte ca Rusia să se teamă de un răspuns ferm al Marii Britanii în cazul în care sancţiunile nu îl opresc pe Vladimir Putin", a declarat una dintre aceste surse pentru publicaţia britanică Mirror.

La rândul său, un purtător de cuvânt al guvernului britanic a afirmat că poziţia Marii Britanii "faţă de o intervenţie militară este clară şi de lungă durată". "Noi credem că situaţia din Ucraina ar trebui rezolvată pe cale diplomatică şi prin mediere în cadrul organizaţiilor internaţionale, precum ONU", a adăugat el.

Citește și: Klitciko: Putin poate fi oprit doar prin război nuclear, dacă Ucraina nu va primi o garanție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel