Majorări ale drepturilor băneşti pentru MILITARI, prin adoptarea a OUG 9

Militarii vor beneficia de majorări ale drepturilor băneşti ca urmare a adoptării de către Camera Deputaţilor a Ordonanţei de Urgenţă 9/2017, în care se regăsesc şi amendamente depuse de Ministerul Apărării Naţionale.

În forma finală a actului normativ se regăsesc trei amendamente importante, din totalul de opt depuse de către conducerea MApN, care se înscriu în demersul preocupărilor constante pentru îmbunătăţirea vieţii militarilor şi îndreptării deficienţelor acumulate în timp în sfera drepturilor salariale ale acestora, se arată într-un comunicat transmis joi de MApN. Principalul amendament se referă la solda de funcţie, acordată în luna ianuarie 2017, sub nivelul valorii de 1.450 lei, care se stabileşte, începând cu 1 aprilie 2017, la 1.450 lei lunar.

De aceste drepturi vor beneficia aproximativ 46.500 persoane. Un alt amendament adoptat, care implică majorarea drepturilor băneşti ale militarilor, stabileşte că sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcţiei de bază, precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi solicitare neuropsihică, se determină prin raportare la solda de funcţie cuvenită, al cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 1.450 lei.

De asemenea, începând cu 1 aprilie 2017, cuantumul soldei de merit a personalului militar creşte cu 50% din cuatumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009. Prin această măsură se devansează aplicarea acestei creşteri care, conform prevederilor OUG 9/2017,  ar fi fost acordată începând cu 1 august 2017. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel