Macovei, satisfăcută de arestarea lui Năstase: Un succes!

Monica Macovei
Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiției, consideră un succes condamnarea lui Adrian Năstase la 4 ani de închisoare în dosarul "Zambaccian", precizând că acest caz ar trebui să folosească drept lecție pentru politicienii corupți.

"Este un succes al justiție și o lecție pentru toți politicienii care sunt corupți și care fură. Justiția a pornit, își face treaba, ca atare să le fie frică atunci când fură și când sunt corupți, pentru că merg la închisoare (...). Justiția ar putea fi influențată când e vorba de politicieni, nu de oameni simpli, deci bravo lor, mă refer la judecatorii care condamnă politicieni", a spus democrat-liberala, luni, la Digi 24.

Întrebată dacă nu i se pare destul de mică suma pe care fostul premier Năstase a luat-o mită, Monica Macovei a răspuns că i se pare cu atât mai grav dacă nu a fost vorba despre mulți bani.

"Este vorba de luare de mită în forma continuată, daăa minimalizăm la termopane, e cu atât mai grav deoarece e vorba de un prim-ministru. Daca ești premier și iei șpagă cu valoare mică e cu atât mai grav, înseamnă că iei oricât și pentru orice", a adaugat europarlamentarul.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și 5 ani interzicerea unor drepturi, în dosarul “Zambaccian“. Magistrații l-au condamnat la 3 ani și pentru infracțiunea de șantaj, urmând ca fostul șef al Guvernului să execute pedeapsa cea mai grea, anume de 4 ani. Dana Năstase a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită și are o perioadă de încercare de 8 ani. Justiția a mai decis confiscarea de la soții Năstase a sumei de 1.824.303 lei, iar de la Irina Jianu, fostul director al Inspectoratului de Stat în Construcții, sumele de 80.489 dolari si 5.000 euro, echivalentul în lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel