Logica jocului UDMR. Cine câștigă din demisia lui Kelemen Hunor

Consultantul politic Cozmin Gușă a opinat că, vineri, UDMR a pus în scenă un joc cu un singur câștigător. În plus, vede credibilă candidatura lui Kelemen Hunor la alegerile prezidențiale 2014. 

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, potrivit Realitatea TV, că sunt două părți în care poate fi explicat jocul UDMR: "Prima parte este o parte foarte serioasă, care are caracter geopolitic şi care, aşa cum spuneam şi aseară, a decis la începutul anilor '90 şi a rămas valabilă în continuare, respectiv influenţa liderilor minorităţii maghiare în stabilizarea situaţiei interetnice din România, joc care rămâne valabil. A doua parte e una total neserioasă şi e un joc electoral între UDMR şi Ponta, foarte transparent, foarte vizibil, s-au cam încurcat în nădragi. Pentru că, să zici că pleci de la guvernare, să nu se rezolve nimic, să nu mai pleci, dar să plece deţinătorul unui portofoliu care e şi viceprim ministru şi preşedintele formaţiunii fără să i se reproşeze nimic din punct de vedere administrativ sigur că nu are nicio logică".

KELEMEN HUNOR, CANDIDAT UDMR la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014

"Ce se întâmplă e evident: Ponta poate să arate puţin ardelenilor că îi pasă, dar ardelenii n-o să-l creadă prea mult timp. Va mai juca o dată această scenetă cu ocazia dezbaterilor din Parlament şi, în oglindă, şi Kelemen, rămânând la guvernare cu toate resursele guvernării la dispoziţie, o să poată să arate minorităţii maghiare că el este îngrijorat şi că doreşte să lupte până la ultima suflare pentru ca să păstreze unele avantaje ale minorităţii maghiare. Totul e un joc extrem de pragmatic prin care liderii UDMR rămân cu portofolii, surse de finanţare a afacerilor şi pentru campania electorală", explică Guşă.

Kelemen Hunor, demisie din Guvern. UDMR rămâne la guvernare 

În ceea ce priveşte informaţia potrivit căreia Kelemen Hunor ar urma să fie candidatul Uniunii la prezidenţiale, Guşă a declarat că aceasta este foarte posibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel