Kelemen Hunor, demisie din Guvern. UDMR rămâne la guvernare

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat vineri că demisionează din funcțiile deținute în Guvern, de ministru al Culturii și vicepremier, dar Uniunea nu va ieși de la guvernare. Decizia a fost luată la Consiliul Permanent al UDMR de la Cluj-Napoca.

După patru ore de discuții cu liderii UDMR, Kelemen Hunor a susținut o declarație de presă în care a precizat că a ajuns încă de miercuri la un compromis cu premierul Victor Ponta. "Este un pas important în ceea ce privește poziția premierului și posibilitatea de purta un dialog corect pe acest subiect", a apreciat liderul UDMR.

Hunor a subliniat că poziția României referitoare la inițiativa cetățenească nu poate fi stabilită "doar de către un minister, doar de câțiva funcționari din minister", aluzie la poziția Ministerului Afacerilor Externe.

"Trebuie implicarea mai multor instituții, inclusiv a Parlamentului. Am propus o dezbatere începând din luna septembrie în Comisia pentru drepturile omului, pentru minorități, Comisia de politică Externă, cu invitarea experților independenți și din străinătate pentru a dezbate rolul minorităților în societatea noastră și pentru a nuanța și poziția României", a declarat Hunor.

"Până când aceste dezbateri nu se vor finaliza, România nu va înainta alte documente către Curtea de la Luxembourg, deci nu se retrage din proces, dar nu va dezvolta poziția României așa cum la un moment dat a existat această cerere din partea Curții", a adăugat Hunor, care a salutat atitudinea premierului Ponta.

Dat fiind compromisul la care s-a ajuns miercuri, "UDMR rămâne în coaliția de guvernare și eu o să mă retrag în zilele următoare, fiindcă nu pot să fiu și în guvern și parte a procesului din partea inițiatorilor", a arătat președintele UDMR.

Senator UDMR: Hunor poate demisiona din Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel