Senator UDMR: Hunor poate demisiona din Guvern

Senatorul UDMR Verstoy Attila spune că o eventuală demisie din Executiv a lui Kelemen Hunor nu trebuie să echivaleze cu ieșirea Uniunii de la guvernare.

Întrebat dacă este de părere că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare, senatorul maghiar a răspuns, vineri, la RFI: "Sigur! Dar nu contest că domnul președinte Kelemen Hunor are opțiunea fermă și poate să aibă o decizie pe care nu o contest. (...) Nu contest că poate să aibă acest drept (de a demisiona din guvern-n.r.). Asta nu implică automat o ieșire a UDMR-ului (din Guvern-n.r) pentru că pierdem tocmai platforma pe care noi vrem să rezolvăm această problemă".

Verestoy Attila a apreciat că problemele UDMR "pot fi rezolvate printr-un dialog, printr-o căutare a consensului și printr-o colaborare și, dacă există posibilitatea, prin participare la coaliție", potrivit Agerpres.

"Lumea tinde să creadă ca în bagajul nostru se află niște arme împotriva statului român. Nu este nicidecum o armă îndreptată împotriva statului român, dimpotrivă, eu sunt convins că interesele statului român nu corespund cu poziția statului român exprimată de domnul Corlățean", a afirmat politicianul UDMR.

În context, el a pledat pentru o dezbatere parlamentară pe tema inițiativei cetățenești și a susținut că, din punctul său de vedere, o abordare totul sau nimic în această problemă nu este o alegere corectă.

"Eu cred că nu putem expedia această problemă printr-o decizie intrăm, rămânem, păstrăm guvernarea, rămânem într-o coaliție. Subiectul însuși trebuie tratat și pentru asta probabil va trebui să existe o dezbatere parlamentară la nivelul comisiilor de specialitate, comisiile pentru culte, minorități și comisiile pentru politică externă, pe care probabil că o vom putea declanșa în această toamnă (...). Deci eu, personal sunt de părere că o abordare de totul sau nimic în această problemă nu este o alegere corectă", a punctat senatorul.

Impactul unei ieșiri de la guvernare a UDMR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel