Liderul separatist transnistrean efectuează o vizită la Moscova, unde are programate întâlniri cu oficiali ruşi

Liderul separatist al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a plecat marţi la Moscova, unde are planificate întâlniri cu reprezentanţi ai guvernului rus, informează Radio Chişinău, scrie Agerpres.

"Vizita va dura câteva zile. Este planificată o serie întreagă de întâlniri de lucru la sediul guvernului rus. De asemenea, pe agenda de lucru a lui Vadim Krasnoselski este trecută şi o discuţie cu jurnalişti ruşi", precizează un comunicat al preşedinţiei separatiste transnistrene, nerecunoscute pe plan internaţional.

Rusia, alături de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi Ucraina, este mediator al negocierilor privind reglementarea transnistreană. Cele mai recente negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul '5 plus 2' au avut loc la începutul lui octombrie la Bratislava, fiind găzduite de către ministrul slovac de externe, Miroslav Lajcak, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia anuală a OSCE.

Luni, preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a anunţat pe pagina sa de Facebook că a avut o noua întâlnire, de data aceasta informală, cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. Întâlnirea a avut loc duminică, când Igor Dodon a mers împreună cu familia să viziteze Cetatea de la Tighina (Bender), iar gazda acestei excursii a fost chiar Vadim Krasnoselski. "Am sărbătorit împreună Ziua Unităţii Naţionale - o sărbătoare de stat importantă a Federaţiei Ruse, partenerul strategic al Republicii Moldova', a scris Dodon în postarea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel