Kim Jong Un - Moon Jae-in, eveniment major pentru presa mondială

Întâlnirea fără precedent dintre preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, aflată în curs de desfăşurare vineri, la Panmunjom, în zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei, este un eveniment major, relatează Yonhap. 

Până joi după-masa, obţinuseră acreditări 2962 de jurnalişti şi alte categorii de personal din mass media, dintre care aproximativ 900 veniţi din 36 de ţări pentru a urmări în direct tratativele, alături de colegii lor coreeni. Centrul de presă amenajat la KINTEX, centrul internaţional de expoziţii din Goyang, la nord de Seul, are dimensiunile unui stadion, cu o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi şi 1000 de locuri în sala principală de conferinţe.

În rândul corespondenţilor de presă s-a propagat într-o oarecare măsură optimismul afişat de oficialii coreeni de ambele părţi, dar unii jurnalişti încearcă să tempereze entuziasmul şi aşteptările prea mari, remarcă Yonhap, care citează declaraţii ale câtorva dintre aceştia.

'Aproape mi-au dat lacrimile'

'Ce m-a impresionat într-adevăr cel mai mult a fost reacţia reporterilor coreeni când d. Kim şi d. Moon şi-au strâns mâinile pentru prima oară', a spus Martin Dimitrov de la săptămânaul bulgar Capital. Ibrahim Ahmaid de la televiziunea de stat rusă a fost surprins de momentul în care Kim, care a păşit pentru prima oară în Coreea de Sud, l-a invitat imediat după aceea pe Moon să treacă şi el simbolic linia de demarcaţie, în Coreea de Nord. 'Aproape mi-au dat lacrimile', a recunoscut el.

[citeste si]

Sub rezerva anonimatului, un reporter chinez a afirmat: 'Am venit în Coreea de Sud cu aproximativ o săptămână în urmă, pe jumătate cu speranţe şi pe jumătate îngrijorat'. Tot fără a-şi dezvălui public identitatea, un jurnalist de la agenţia de presă americană Bloomberg a vorbit despre atmosfera 'trepidantă şi entuziastă', în care există un consens: summitul inter-coreean va reprezenta un indiciu privind întâlnirea lui Kim Jong Un cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, aşteptată peste câteva săptămâni, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel