Israel începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19

Israel începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19 / Foto: Pixabay
Israel începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19 / Foto: Pixabay

Israel a anunțat că va începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19.

În timp ce România bate pasul pe loc cu vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, Israel începe imunizarea cu cea de-a patra doză. Prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat marţi că toţi israelienii cu vârsta peste 60 de ani şi personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-COVID-19, după consultarea unui grup de experţi, transmite Agerpres, citând AFP.

"Cetăţenii Israelului au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză", a spus el într-un comunicat de presă emis de serviciile sale, făcând apel la cei care îndeplinesc aceste criterii "să meargă să se vaccineze".

Această declaraţie a fost făcută după o şedinţă a cabinetului privind pandemia, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la răspândirea variantei Omicron.

Premierul: O veste excelentă care ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea



Decizia grupului de experţi în pandemie de a aproba cea de-a patra doză este "o veste excelentă care ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea", potrivit premierului.

Şi persoanelor cu imunitate scăzută li se poate administra a patra doză, pe lângă persoanele cu vârsta de peste 60 de ani şi personalul medical, la cel puţin patru luni de la a treia injecţie, potrivit unui comunicat al ministerului israelian al sănătăţii.

Biroul premierului Bennett a adăugat că prim-ministrul a cerut ministerului sănătăţii şi caselor de asigurări de sănătate, care se ocupă de vaccinări, să se pregătească pentru campania de injectare a celei de-a patra doze. 

Un prim deces cauzat de varianta Omicron a fost înregistrat în Israel

Israelul a înregistrat primul deces cauzat de varianta Omicron a coronavirusului, transmite Times of Israel. Este vorba despre un cetățean de 60 de ani care suferea de comorbidități. Acesta și-a pierdut viața ieri la Centrul Medical Soroka din Beer Șeva, iar din primele informații se înțelege că primise doar două doze de vaccin.

Sunt cunoscute cel puțin 340 de cazuri de Omicron în Israel, a raportat Ministerul Sănătății din această țară. Acest număr reprezintă însă o pondere mică a cazurilor active de infecție. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel