Iohannis, numire miniștri. Trăilă: Un lucru este cert

Iohannis - Gorghiu
Iohannis - Gorghiu

Liberala Cristina Trăilă a comentat conflictul dintre guvernare și Klaus Iohannis, dar și refuzul unei decizii din partea președintelui, în ceea ce privește soarta celor două ministere, coaliția amenințând ca va depune o sesizare la CCR în acest sens.

"Pe de-o parte, nu avem un termen de referinţă pentru o astfel de decizie din partea preşedintelui Iohannis. Pe de altă parte, nu este un caz unicat. A mai existat în istoria relaţiei Guvern-președinte un astfel de moment. În al treilea rând, nu vorbim de un blocaj al celor două ministere. Ministerul Transporturilor are şase secretari de stat şi un secretar general, deci funcţionalitatea acestui Guvern nu se pune sub semnul întrebării. În ceea ce priveşte dreptul preşedintelui de a lua o astfel de decizie, eu cred că norma constituţională e clară. Dacă s-ar pronunţa CCR.... aici vorbim de Puterea Executivă şi avem două componente: președintele României şi Guvernul. Suntem într-o republică semiprezidenţială. Nu putem vorbi despre un simplu semnatar al unor înscrisuri, şi anume președintele României. Are puterea de decizie şi va decide în consecinţă, atâta timp cât şi în deciziile CCR s-a văzut că poate să refuze propunerea motivat. A zis că are nevoie de o săptămână", a declarat Cristina Trăilă.

"Această sesizare la CCR nu va avea un rezultat"

"În al patrulea rând, înţeleg că a existat o convorbire între premier şi preşedinte. Hotărârea președintelui va fi una motivată şi se va referi la cele două ministere. Un lucru este cert: această sesizare la CCR nu va avea un rezultat până săptămâna viitoare. Argumentul PSD de a face acest demers este fără niciun temei pentru că nu facem altceva decât să ridicăm la nivel de conflict relaţia dintre Guvern şi preşedinte. Dacă ar fi existat ideea de bună colaborarea în interiorul Puterii Executive, un astfel de demers nu ar fi trebuit să existe. În urma conversaţiei dintre cei doi, putea să facă acest demers de bună-credinţă, să aştepte până săptămâna viitoare", a mai spus liberala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel